BMW presenteert op de CES in Las Vegas de M4 Concept Iconic Lights. De concept-car laat zien wat er zoal met laserlicht mogelijk is.

De laserkoplampen van de M4 Iconic Lights hebben een reikwijdte van maar liefst 600 meter. Dat is twee keer zo ver als halogeen-, xenon- of ledkoplampen schijnen. De lichtstraal is bovendien tien keer sterker. De combinatie met de BMW Selective Beam- functie moet ervoor zorgen dat tegenliggers niet verblind worden door een aanstormende M4 op een halve kilometer afstand.

De Concept Iconic Lights biedt echter meer. Zo werken de koplampen samen met het navigatiesysteem, zodat ze opdoemdende bochten kunnen verlichten. De sensoren van Dynamic Light Spot kunnen mensen en dieren op een afstand van 100 meter spotten.

De speciale M4 is gelakt in de kleur Cool White metallic. De laserkoplampen geven hun identiteit prijs door blauwe strips in de lampen. De achterlichten van de auto zijn Oleds (Organische ledlampen). Deze nemen minder plek in dan traditionele ledlampen.

BMW zegt nadrukkelijk dat de techniek van de M4 Iconic Lights in de toekomst daadwerkelijk in productie kan gaan. Op welke termijn we de nieuwe laservoorzieningen bij de dealer kunnen bewonderen, is echter nog niet bekend.

Wel wil BMW kwijt dat we de Oledachterlichten binnenkort op een productiemodel te zien krijgen. Waarschijnlijk gaat dit om de nieuwe BMW 7-serie.

Bekijk foto's van de BMW M4 Concept Iconic Lights in groot formaat