Donkervoort heeft maandag de D8 GTO onthuld, een nog extremere versie van de puristische sportwagen.

De Bilster Berg Edition dankt zijn naam aan de nieuwe Duitse vestiging van het Nederlandse merk bij het gelijknamige circuit. Dit jaar breidde Donkervoort uit naar onze oosterburen, waardoor 2014 een gedenkwaardig jaar werd. Vandaar ook de gelimiteerde oplage van veertien stuks.

Het is meer dan symboliek, deze speciale editie. Een lichter vliegwiel, racekoppeling en een gewichtsafname van tien kilo, zorgt voor een snellere respons op het gaspedaal. De auto is voorzien van een nieuwe set schokbrekers, die Donkervoort samen met Intrax ontwikkelde. Om de auto stijver te maken, werd er een extra rolkooiconstructie toegevoegd. Ook de anti-rollbar aan de achterkant is nieuw. Om het geheel beter aan de weg te laten kleven, staat de Bilster Berg op speciaal voor de auto ontwikkelde semi-slicks van Hankook.

Uiterlijk moet de auto zich, naast licht gewijzigde grille, vooral onderscheiden door andere kleurstellingen dan de gewone D8 GTO en de diverse emblemen die aangeven dat het om de speciale editie gaat. Op het typeplaatje komt naast het serienummer ook de naam van de eigenaar te staan.
De veertien exemplaren worden in ons land vanaf 204.343 euro per stuk verkocht. 

Bekijk foto's van de Donkervoort D8 GTO in groot formaat