In januari zal Chevrolet de nieuwe Volt uit de doeken doen, maar naar verluidt hebben de Amerikanen ook nog een verrassing op basis van Volt in petto.

Chevrolet is druk met het promoten van de aanstaande nieuwe generatie van de Volt. De plug-inhybride heeft in diverse teasers al z'n gezicht laten zien en inmiddels hebben we een aardig beeld van z'n nieuwe uiterlijk.

In januari beleeft de compleet nieuwe Volt z'n debuut op de North American International Auto Show in Detroit, maar mogelijkerwijs krijgen we daar ook nog aanvullend stekkernieuws van Chevrolet te zien.

Het Amerikaanse Fox News meldt namelijk dat Chevrolet in augustus de naam CrossVolt heeft geregistreerd, een naam die ons doet vermoeden dat de Volt ook in een cross-overjasje wordt gehesen.

Een hoog-op-de-poten-Volt komt niet compleet uit de lucht vallen, want in 2010 toonde Chevrolet al eens de MPV5, een studiemodel - duidelijk gebaseerd op de Orlando (foto 6) - met Volt-aandrijflijn.

Wellicht wordt op 12 januari meer bekend, want dan trekt Chevrolet het doek af van de nieuwe Volt. Of Opel ook een nieuwe generatie van het zustermodel Ampera zal presenteren, is nog altijd niet duidelijk.

Bekijk foto's van de Chevrolet Volt in groot formaat