Meer dan 100 eigenaren van een Chevrolet Volt hebben in de VS een collectieve rechtszaak aangespannen tegen General Motors vanwege problemen met de besturing van hun auto.

De Amerikaanse eigenaren hebben allemaal problemen ondervonden met de stuurinrichting van hun Chevrolet Volt. Tijdens het rijden zou de besturing tijdelijk 'bevriezen'. Het is niet duidelijk of dit ook heeft geleid tot ongevallen.

Mensen die met de klachten bij de dealer kwamen, werd geadviseerd om de stuurinrichting, of delen daarvan, te laten vervangen. Dit zou het probleem volgens hen echter niet oplossen maar alleen verdoezelen omdat de fout juist in de stuurinrichting zit. 

General Motors zou volgens de aanklagers de New Jersey Consumer Fraud Act en Magnuson-Moss Warranty Act (die te maken hebben met fraude en garantie) hebben overtreden en eisen een schadevergoeding van vijf miljoen dollar.  

Over een paar maanden zal duidelijk worden of General Motors op de hoogte was van de problemen met de besturing van de Volt. Of zustermodel Opel Ampera er ook bij betrokken is, is nog onbekend. Daar heeft de Nederlandse importeur nog geen uitspraken over gedaan. 

Bekijk foto's van de Chevrolet Volt in groot formaat