De Duitse tuner M&D, heeft de BMW 6-serie aangepakt. De wijzigingen beperken zich niet tot alleen tot de buitenkant ook aan de binnenkant werd de BMW verbeterd.

De auto werd voorzien van een bodykit, bestaande uit brede wielkasten, sideskirts, nieuwe bumpers, een motorkap met luchtinlaten en achterop een bescheiden spoiler. Om het geheel nog opzichtiger te maken, heeft M&D de auto rondom met een hele berg stickers beplakt.

De verlaagde auto staat op speciale goudkleurige 21-inchwielen. Tussen de spaken door zien we rode remklauwen. Dat die rood zijn, lijkt verband te houden met het interieur, want hoewel de rest van de buitenkant wordt gedomineerd door wit-, goud- en zwarttinten is het in het interieur zwart met rood wat de klok slaat. Daar springen de felrode accenten je tegemoet.

Om het uiterlijk vertoon te rechtvaardigen, werd het vermogen van de 4,4-liter biturbo-V8 opgevoerd naar 510 pk. De 650i is er normaal met maximaal 450 pk.

Het lukte M&D het vermogen op te schroeven door de auto te voorzien van een nieuw uitlaatsysteem en door middel van aanpassingen aan het motormanagement. Het koppel nam daardoor ook toe tot net geen 750 Nm. Overigens is de ombouw ook beschikbaar voor de M6. De tuner vraagt er 12.900 euro voor.

Bekijk foto's van de BMW 6-serie in groot formaat