STUTTGART - Chrysler is aan de beterende hand. De Amerikaanse divisie van het autoconcern DaimlerChrysler boekte in de eerste drie maanden van dit jaar een bedrijfswinst van 127 miljoen dollar, een stuk meer dan de 50 miljoen dollar die de meest positieve verwachtingen aangaven.
DaimlerChrysler

Chrysler kan over heel dit jaar wellicht winst maken, zo liet het moederconcern donderdag weten bij de presentatie van zijn kwartaalcijfers. Eerder had de onderneming gezegd dat Chrysler op zijn best quitte zou spelen.

Het hele DaimlerChrysler-concern kwam in de eerste drie manden uit op een bedrijfswinst (voor bijzondere posten) van iets meer dan 1 miljard dollar. De eerste drie maanden van vorig jaar zette Chrysler het hele concern op een verlies van 610 miljoen dollar.

Het nettoresultaat (voor bijzonder posten) ging van minus 373 miljoen naar plus 497 miljoen dollar. De omzet groeide van 35,53 miljard naar 36,91 miljard dollar.

Voorzichtig

DaimlerChrysler is voorzichtig in zijn prognose voor heel 2002. In het eerste kwartaal hebben de markten zich beter ontwikkeld dan was verwacht en er zijn tekenen dat deze gang van zaken doorgaat.

Er blijft onzekerheid bestaan, zoals de politieke situatie in enkele afzetlanden en mogelijk arbeidsonrust in Duitsland. Het concern denkt dit jaar een omzet te kunnen halen van 150 miljard euro. Dat is minder dan de bijna 153 miljard euro van vorig jaar.