Geheel vanuit het niets heeft Aston Martin de DB10 gepresenteerd, een zeer exclusieve sportauto die in de aanstaande James Bond-film 'Spectre' z'n opwachting maakt.

Het Engelse sportwagenmerk heeft de auto gepresenteerd tijdens de persconferentie van Spectre, de nieuwe James Bond-film die in november 2015 in première gaat.

Andy Palmer - CEO van Aston Martin - plaatste vooraf plots een tweetal foto's van deze hagelnieuwe en zeer gelimiteerde DB10 op z'n Twitter-account. De DB10 wordt in een oplage van slechts tien stuks geproduceerd, en daarmee is het direct de meest exclusieve Aston Martin uit de DB-serie ooit.

De DB10 wordt dus niet direct de opvolger van de DB9, wél geeft de nieuweling goed weer welke nieuwe designrichting Aston Martin op gaat. Reken er dus maar op dat de DB9-opvolger wel degelijk trekjes meekrijgt van dit exclusieve exemplaar. 

AutoWeek verwacht dat de nieuwe generatie DB motoren gaat krijgen van Mercedes-AMG. De naam van de DB9-opvolger staat volgens Aston Martin nog niet vast. Dat het model de lettercombinatie DB in z'n typeaanduiding krijgt, staat wél vast.

Bekijk foto's van de Aston Martin DB10 in groot formaat