Door de hernieuwde samenwerking in de Formule 1 rijst de vraag of McLaren en Honda ook voor de straatauto's de handen ineen gaan slaan. Volgens McLaren is dit niet het geval.

Jolyon Nash, chef sales en marketing van McLaren, zegt in een interview met het Australische Drive: "We hebben niet de intentie om voor straatauto's samen te werken met Honda. We willen ons DNA zuiver houden." De huidige motoren van McLaren zijn van eigen fabrikaat, in samenwerking met Ricardo en Ilmor. 

Het gamma van McLaren bestaat uit de 650S en de (inmiddels uitverkochte) P1. Volgend jaar breidt het Engelse sportwagenmerk het gamma uit met de Sports Series

De Sports Series wordt het nieuwe basismodel, dat het moet opnemen tegen auto's als de Porsche 911 Turbo en de Mercedes-AMG GT

Hoewel het model de goedkoopste McLaren wordt, krijgt de Sport Series ook gewoon de beschikking over een koolstofvezel monocoque en de 3,8-liter V8 met twee turbo's. In de 650S is dat blok goed voor 650 pk, voor het nieuwe basismodel gokken we op een waarde tussen 500 en 550 pk.

De nieuwe McLaren krijgt een basisprijs van zo'n 125.000 pond en debuteert waarschijnlijk in maart op de salon van Genève. Plannen voor een goedkoper model - waar Honda-techniek eventueel een optie voor zou zijn - zijn er vooralsnog niet.