Audi heeft de nieuwe generatie van de TT al in diverse conceptuele vormpjes gegoten, maar het lijkt erop dat vooral de Offroad Concept levensvatbaar is.

In januari - ruimschoots voor de onthulling van de nieuwe TT - presenteerde Audi de Allroad Shooting Brake, een studiemodel dat overduidelijk een reeks hints gaf naar de nu hagelnieuwe TT. Een paar maanden later - in april - stond de TT Offroad Concept de nodige aandacht te trekken in Peking. Meer recentelijk trok Audi in Parijs het doek af van de TT Sportback, een vierdeurs op basis van de derde generatie Audi TT.

Volgens niemand minder dan Ulrich Hackenberg - Audi's technische baas - heeft de Offroad Concept de meeste potentie. Volgens de topman worden de drie concept-cars nog besproken, maar de Offroad Concept lijkt de grootste interesse op te wekken. "Als we ergens mee gaan komen, dan heeft een SUV op basis van de TT de grootste kans", aldus Hackenberg.

Daarmee zou Audi een nieuwe, sportief gelijnde Evoque-achtige aan het gamma toe kunnen gaan voegen die het op kan nemen tegen een auto als de Porsche Macan. Een eventuele introductiedatum is nog niet bekend.

Bekijk foto's van de Audi TT Concepts in groot formaat