De Japanse autofabrikant Toyota roept ruim 422.000 auto's terug naar de garage. Het gaat om Lexus-modellen die mogelijk brandstoflekkage ontwikkelen, waardoor brand kan ontstaan.

Dit meldde Toyota zaterdag op de website van de Amerikaanse toezichthouder op de verkeersveiligheid National Highway Traffic Safety Administration.

De terugroepactie betreft bepaalde modellen van de Lexus die zijn gemaakt van 2006 tot en met 2011. Volgens de Japanse automaker kan in sommige gevallen brandstof lekken langs een pakking in de buurt van de ontsteking, wat het risico op een brand verhoogt.

Toyota zei dat het de pakking zal vervangen door een nieuwe en de brandstofdruksensor opnieuw zal installeren. De fabrikant maakte vorige maand al melding van het probleem, maar zei toen niet op de hoogte te zijn van mogelijke risico's op brand, letsel of ongevallen.

De importeur van Toyota in Nederland liet weten dat het geen modellen betreft die op de Nederlandse markt zijn verkocht.

Toyota Motor is de laatste jaren vaker geplaagd door terugroepacties. De grootste autofabrikant in de wereld haalde de afgelopen vijf jaar wereldwijd miljoenen auto's terug naar de garage wegens verschillende mankementen.