Toyota de Prius C aan een facelift onderworpen.

Hoewel de vijfdeurs hatchback de naam Prius draagt, heeft hij er weinig mee te maken. Terwijl de hier bekende Prius en Prius Wagon op het MC en het New MC Platform staan, rijdt de Prius C rond op het B Platform waar ook de Yaris gebruik van maakt.

Onder de kap vinden we dan ook dezelfde aandrijflijn als in de Yaris Hybrid: een 1,5-liter benzinemotor met 75 pk die is gekoppeld aan een 61 pk sterke elektromotor (al kennen we die 1,5 weer wél uit de eerdere generaties Prius). Het gecombineerde vermogen komt uit op 100 pk en 169 Nm.

In LA staat nu de gefacelifte versie, een auto die met z'n nieuwe grote hexagonale grille weer prima bij de rest van het Toyota-gamma past. De koplampen zijn smaller en voortaan vinden we ledtechniek achter de behuizingen. Het gecombineerde verbruik moet uitkomen op 4,7 l/100 km. 

In de Verenigde Staten staat de huidige Prius C vanaf 19.080 dollar, zo'n 15.230 euro, bij je voor de deur. De reguliere Prius moet daar minimaal 24.200 dollar kosten, omgerekend 19.320 euro.

Bekijk foto's van de Toyota Prius in groot formaat