Audi heeft vrijdag voor het eerst foto's van de gefacelifte A1 vrijgegeven. Ook geeft het Duitse automerk duidelijkheid over de specificaties.

Door aanpassingen aan de voor- en achterzijde is de A1 iets gegroeid bij de bijpuntsessie. Er komen twee centimeters bij en de kleinste Audi meet nu 3,98 meter.

Op motorisch gebied is er flink wat nieuws. Het belangrijkste is dat de A1 voor het eerst beschikbaar komt met driecilinders. Daarmee is het overigens niet de eerste Audi met driecilinder, want de A2 TDI 3L had ook al een driepitter onder de kap.

De eerste driecilinder ligt in de A1 1.0 TFSI. Het blok is goed voor 95 pk. De andere driecilinder is een diesel, een 1.4 TDI met een vermogen van 90 pk. Deze zelfontbrander heeft 3,4 l/100 km nodig.

Verder komt er een 1,4-liter benzinemotor beschikbaar. Deze 1.4 TFSI mobiliseert 125 of 150 pk. Een 1,6-liter turbodiesel met een vermogen van 115 pk en een 192 pk sterke 1.8 TFSI maken het motorengamma van de reguliere A1 compleet. Uiteraard blijft de 231 pk sterke S1 gewoon in het gamma.

Audi gaat meer opties voor individualisering aanbieden. Denk daarbij aan andere kleuren voor de ventilatieroosters en ook het volledige dak is nu in een contrasterende kleur te bestellen.

We verwachten de opgefriste A1 begin 2015 bij de dealers, de prijzen zijn nog niet bekend.

Bekijk foto's van de Audi A1 in groot formaat