We zagen 'm al regelmatig opduiken op diverse circuits, maar details over de LaFerrari XX bleven schaars. Nu lijken we dan toch meer informatie te hebben.

Top Gear meldt dat de LaFerrari XX een vermogen van 1.050 pk krijgt, zo'n 100 pk meer dan de reguliere LaFerrari biedt. Eerder dit jaar spotte onze spionagegraaf de auto terwijl deze volgens hem een rondetijd van 6:35 minuten op de fameuze Nordschleife neerzette.

Behalve meer vermogen biedt de XX ook aangepaste aerodynamica, slicks en speciale racewielen. Binnenin monteert Ferrari volgens het Engelse magazine onder meer racekuipen met vierpuntsgordels.

De LaFerrari XX wordt een auto waar je niet de openbare weg mee op mag. In plaats daarvan houdt het Italiaanse sportwagenmerk de auto's in eigen beheer en mogen de eigenaars met hun bolide racen op diverse evenementen die wereldwijd op bekende circuits worden georganiseerd.

Die opzet is niet nieuw: Ferrari deed dit op dezelfde wijze met de voorgangers van de LaFerrari XX, de 599 XX en de FXX. De data die Ferrari verzamelt tijdens de klantenevenementen, worden weer gebruikt bij de ontwikkeling van straatauto's.

Het debuut van de LaFerrari XX moet volgende maand plaatsvinden in Abu Dhabi. Naar verluidt komt de prijs boven de twee miljoen euro te liggen en kun je alleen op uitnodiging van Ferrari eentje kopen.

Bekijk foto's van de Ferrari LaFerrari XX in groot formaat