TWELLO - De onbemande tankstations van Tango en Tinq krijgen concurrentie. Regionale brandstofleverancier De Croon uit Twello wil de 'prijsvechter in de regio' worden. Onder de naam Binco is binnen drie weken de eerste onbemande pomp operationeel, aldus De Croon woensdag.

Binco claimt altijd 8 eurocent onder de brandstofadviesprijs te zitten. Daarmee zegt de benzinediscounter goedkoper te zijn dan Tango. Een woordvoerder van Petroplus, moeder van Tango, ligt daar niet wakker van. "Er zijn er meer die dat probeerden en die zijn allemaal van een koude kermis thuisgekomen." Extra concurrentie vindt de woordvoerder ook niet erg. "Goed succes doet goed volgen."

De Croon heeft elf benzinestations. Daarvan werken er aan het eind van het jaar zeven of acht onder de nieuwe formule. Het bedrijf richt zich allereerst op de provincies Overijssel en Gelderland.

Volgens De Croon zal Binco, net als de concurrentie, geen 'toeters en bellen' leveren bij het product. "Dus geen zegels, handdoeken of andere cadeautjes."

Een woordvoerder van Tinq, de onbemande pomps van Shell, kijkt "met spanning uit" naar de komst van de Binco-pompen. "Wij juichen concurrentie in de markt altijd toe."