Volvo heeft de Cross Country-uitvoering van de V60 onthuld. De hoog op z'n poten staande stationwagon maakt z'n werelddebuut tijdens de autobeurs van Los Angeles en komt in juni 2015 naar Nederland.

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: ten opzichte van de normale V60 staat de Cross Country 6,5 centimeter hoger boven het asfalt. Die extra bodemspeling maakt het instappen eenvoudiger en natuurlijk kun je er in het terrein wat beter mee uit de voeten, zeker als je een versie met vierwielaandrijving bestelt. Die is niet standaard; van huis uit is de V60 Cross Country een voorwielaandrijver.

Uiterlijk onderscheidt de Cross Country zich door de skidplates aan voor- en achterkant en extra kunststof bij de dorpels en spatbordranden. Binnenin staan met leer beklede, zwarte sportstoelen met bruine stiksels. Later worden er nog twee andere kleurcombinaties leverbaar.

De Volvo V60 Cross Country komt eerst in de VS en Canada op de markt, voorzien van een benzinemotor met 250 pk, een automaat en vierwielaandrijving. Deze motor is niet leverbaar op de Europese markt. Hier doen we het met de bekende viercilinder diesel- en benzinemotoren en voorwielaandrijving. De Nederlandse importeur heeft nog niet besloten of de versie met 4WD ook naar ons land komt. 

De V60 Cross Country staat in juni in de Nederlandse showrooms, in de aanloop naar de introductie wordt meer bekend over het leveringsprogramma en de prijzen.       

Bekijk foto's van de Volvo V60 Cross Country in groot formaat