Porsche heeft woensdag de vernieuwde Cayenne GTS onthuld.

De Cayenne GTS heeft voortaan een 3,6-liter V6 biturbomotor onder de kap. Het vermogen is 440 pk, 20 pk meer dan de V8 voorheen leverde. Het maximumkoppel stijgt zelfs met 85 Nm naar 600 Nm.

De sprint naar 100 km/h kost nu 5,2 seconden (met Sport Chrono pakket 5,1 seconden). De topsnelheid is 262 km/h. Een speciale sportuitlaat geeft de GTS daarbij een extra sportief geluid.

Het onderstel van de GTS is sportiever afgesteld. De auto profiteert van Porsche Active Suspension Management (PASM). Vergeleken met de Cayenne S is de GTS 24 millimeter verlaagd. Voor extra onderscheid met de basis-Cayennes heeft de GTS een Turbo-neus gekregen.

Nieuwe basisversie

Porsche spuit diverse onderdelen in contrasterend zwart en verder pronkt de sportieve Cayenne met sideskirts, uitgeklopte wielkasten en 20-inch RS Spyder-wielen. Binnenin laat een combinatie van leren bekleding en alcantara zien dat je in iets speciaals zit.

Porsche gebruikt de gelegenheid om ook meteen een nieuwe basis-Cayenne te introduceren. Deze heeft ook een 3,6-liter V6 benzinemotor, maar dan met 300 pk. Deze versie sprint in 7,7 seconden naar 100 km/h en de topsnelheid is 230 km/h.

De Porsche Cayenne GTS debuteert op de LA Auto Show. De auto staat vanaf februari bij de Nederlandse dealers, de prijzen zijn nog niet bekend.

Bekijk foto's van de Porsche Cayenne GTS in groot formaat