Zaterdag 1 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Porsche Cayman GT4

'Porsche noemt snelste Cayman GT4'

Porsche Noord-Amerika heeft op z'n site bij het onderdeel ‘Driving Experiences’ per ongeluk de Cayman GT4 tussen de beschikbare modellen gezet. Het lijkt erop dat de snelste Cayman, die een halfjaar geleden werd gespot, dus onder die naam zal verschijnen.

Het lijkt erop dat de snelste Cayman, die een halfjaar geleden werd gespot, dus onder die naam zal verschijnen.

In mei dook ineens een flink opgevoerde Porsche Cayman op voor de camera’s van onze spionagefotograaf. De geruchten doen sindsdien de ronde dat het zou gaan om een GT3-versie van Porsches kleinste sportieveling. Ook dook her en der de GT4-aanduiding op. Nu lijkt het erop dat het toch die laatste gaat worden.

Naar verluidt zou de auto onder de kap de 3,8-liter biturbo zescilinder boxermotor hebben, hoewel ook de 3,6-liter versie niet uit te sluiten is. Het vermogen zou rond de 400 pk kunnen liggen. Afgaand op het extreme uiterlijk, gaat de auto inderdaad nog een behoorlijke stap verder dan de 340 pk sterke GTS.  

De optie om een testrit in de Cayman GT4 te maken, werd snel weer van de site gehaald. Het is nu wachten tot Porsche zelf duidelijkheid over deze versie geeft. 


Lees meer over:

Porsche

Aanbevolen artikelen