Volkswagen heeft de Beetle bij de modeljaarwisseling fijngeslepen. Het belangrijkste nieuws vinden we onder de kap.

Alle motoren van de Beetle voldoen nu aan de Euro 6-emissie-eisen. Tegelijkertijd zijn er ook diverse blokken met een lager verbruik en/of meer vermogen.

De 1.4 TSI heeft nu bijvoorbeeld een lager verbruik, 5,8 l/100 km. Dat betekent een CO2-uitstoot van 134 g/km. De Beetle 2.0 TSI heeft nu 10 pk erbij en zodoende komt het vermogen uit op 220 pk.

De sterkste diesel-Beetle krijgt er ook 10 pk bij. Zodoende stijgt het vermogen van die 2.0 TDI naar 150 pk. Het gemiddeld verbruik daalt naar 4,6 l/100 km en dat betekent een CO2-uitstoot van 119 g/km.

Verder is het Carnet-systeem nu op de Beetle leverbaar. Dit biedt realtime verkeer- en parkeerinformatie, navigatie met Google Maps en een Wifi-hotspot. Voor 182 euro is bovendien Mirrorlink leverbaar, dat het bedieningsscherm van een Android-telefoon gespiegeld op het touchscreen in de Beetle projecteert.

Ten slotte komen ook diverse multimediasystemen uit de nieuwe Passat beschikbaar, waaronder Radio Composition Media en Navigation Discover Media.

Bekijk foto's van de Volkswagen Beetle in groot formaat