Citroën heeft met de C4 Cactus een succesnummer op de markt gezet. De Franse auto is heel goed ontvangen bij het grote publiek, waardoor Citroën nu de productie moet verhogen.

Met de C4 Cactus bewijst Citroën dat creativiteit beloond wordt; het huidige productieniveau is namelijk onvoldoende om de grote vraag te kunnen beantwoorden. Daarom schroeft Citroën de productie in de fabriek in Villaverde op, door in november vier zaterdagen door te produceren.

Uiteindelijk zal de dagelijkse productie met twintig procent moeten groeien om aan de vraag te voldoen. De Spaanse fabriek waar de auto wordt gebouwd, werd twee jaar geleden nog bedreigd met sluiting. De populariteit van de C4 Cactus doet die dagen snel vergeten.

Volgens analytici moet Citroën rekening houden met een jaarlijks verkoopaantal van tussen de 50.000 en 100.000 Cactussen. In Nederland heeft de auto ook al behoorlijk voet aan de grond weten te krijgen; in de twee maanden dat de auto hier nu verkrijgbaar is, zijn er al 525 stuks verkocht.