Het Canadese Trion stelt wil met de Nemesis de strijd aan met de Bugatti Veyron en LaFerrari

Auto's als de LaFerrari en Bugatti Veyron gelden als de ultieme sportwagens waardoor deze auto's als richtlijn worden gezien voor iedereen die wagens van dit formaat wil maken.

Het Canadese merk belooft 2.000 pk in de Nemesis. Deze kracht moet van een 9,0-liter V8 komen. De sprint naar 100 kilometer per uur kost de Nemesis 2,8 seconden en de topsnelheid moet rond de 435 kilometer per uur komen te liggen.

De enorme hoeveelheid kracht gaat via een sequentiële achttrapsautomaat naar alle vier de wielen. Tevens krijgt de Nemesis de beschikking over keramische remschijven.

De monocoque en diverse carrosseriedelen zijn gemaakt van koolstofvezel. Actieve aerodynamica moet ervoor zorgen dat alle paardenkrachten toch een beetje te hanteren blijven.

Trion wil vijftig exemplaren van de Nemesis bouwen. De wagen zal ongeveer 1 miljoen dollar (bijna 790.000 euro) per stuk kosten. De Canadezen verwachten in februari hun eerste prototype af te hebben, vanaf begin 2016 wil Trion met productieauto's "de Europese hegemonie bij de hypercars doorbreken".

Bekijk foto's van de Trion Nemesis in groot formaat