Volkswagen heeft de Touareg nog kort geleden onderworpen aan een facelift (foto), maar het Duitse merk kijkt al vooruit naar de nieuwe generatie.

Dat blijkt uit nieuwe spionagefoto's. Zo op het eerste gezicht lijkt het een Audi Q7, maar de wat afwijkende details aan de carrosserie geven prijs dat we hier met een mule te maken hebben (nieuwe techniek onder de jas van een bestaande auto).

De nieuwe Audi Q7 rijdt al rond als volwaardig prototype, dus om die auto gaat het niet. Het nummerbord geeft prijs waar het dan wel om gaat: in Braunsweig (BS) is Volkswagen gevestigd, dus we hebben hier te maken met de nieuwe Touareg.

De Q7-vermomming is toepasselijk, want de nieuwe Volkswagen gaat ook weer z'n techniek delen met de Audi. Die komt volgend jaar echter al op de markt. Mogelijk komt de Touareg pas in 2017 op de markt.

Onder de Q7 debuteert een nieuw platform waarmee de Volkswagen Group een flinke stap gaat zetten. Toepassing van veel aluminium en andere lichte materialen maken namelijk een gewichtsreductie van zo'n 300 kg mogelijk. Behalve de Q7 en de Touareg krijgen ook de nieuwe Porsche Cayenne en de Bentley SUV dit platform.

Behalve met conventionele verbrandingsmotoren komt de Touareg zeer waarschijnlijk voor het eerst ook als plug-inhybride beschikbaar.

Bekijk foto's van de Volkswagen Touareg mule in groot formaat