BMW is onder aan het gamma al druk bezig om nieuwe, modulaire motoren te introduceren. Er komt ook een zescilinder, en die gaat debuteren in de 7-serie.

Dat meldt Car&Driver. De nieuwe zescilinder heeft meerdere voordelen: in de eerste plaats is de productie een stuk goedkoper, omdat het blok meer techniek deelt met de overige blokken van BMW. In de tweede plaats is het verbruik van de nieuwe zescilinders een stuk lager dan dat van de huidige exemplaren.

Het Amerikaanse tijdschrift meldt bovendien dat de volgende 7-serie ook met een viercilinder leverbaar wordt. Mogelijk komt dat blok in de plug-inhybride-variant te liggen, waardoor een vermogen van ruim boven de 300 pk alsnog in het verschiet ligt.

Het Beierse merk brengt de nieuwe 7-serie volgend jaar op de markt. We verwachten de onthulling op een autoshow in de eerste helft van 2015.

BMW startte de introductie van z'n modulaire blokken met de viercilinders. Onlangs kwamen daar de driecilinders bij. Deze zijn te vinden in de nieuwe Mini en de BMW 2-serie Active Tourer.

Bekijk foto's van de volgende generatie BMW 7-serie in groot formaat