De problemen met auto's van General Motors (GM) hebben meer slachtoffers gemaakt dan tot dusver werd aangenomen. 

Minimaal 27 mensen kwamen om nadat het contactslot van hun voertuig stuk ging, meldt een advocaat van de autofabrikant maandag. Ook het aantal gewonden als gevolg van het defect valt hoger uit.

GM kreeg sinds augustus 178 schadeclaims binnen van nabestaanden en nog eens bijna 1.200 claims van mensen die beweerden gewond te zijn geraakt na problemen met het contactslot. In respectievelijk 27 en 25 van de gevallen erkent het bedrijf nu schuld. Een maand geleden sprak GM nog van negentien doden.

De problemen met de auto's kwamen pas in februari van dit jaar naar buiten, terwijl GM al ruim tien jaar van het defect op de hoogte was. Door het gebrek kon de contactsleutel terugdraaien, waardoor niet alleen de auto maar ook de airbags uitvielen. De kapotte contactsloten zaten alleen in kleine auto's.

GM heeft sinds het openbaren van de problemen het aantal slachtoffers meermaals naar boven toe bijgesteld. Het aantal erkende slachtoffers kan bovendien nog hoger uitvallen dan 27, omdat General Motors nog tot eind dit jaar nieuwe claims aanneemt.