AMSTERDAM - Lexus heeft de wegligging sportieve SC430 verder verbeterd. De coupé-cabrio doet het in Engeland heel goed en ook in ons land mag Lexus niet klagen over zijn sportieve nichemodel.

Inmiddels heeft Lexus de sportieve coupé-cabrio nog even onder de loep genomen en wat gewijzigd. De verbeteringen aan de Lexus SC430 bestaan uit een gewijzigde afstelling van het onderstel en toepassing van nieuwe schokdempers. De laatste zorgen voor goede demping ook als de schokdemperzuiger in de extreem lage stand is. Dat resulteert in een snelle reactie op het stuur en een comfortabele wegligging rechtuit, terwijl ook het overhellen wordt tegengegaan.


De vernieuwde Lexus heeft een snelle reactie op het stuur en een comfortabele wegligging

Navigator

Verder heeft Lexus de DVD Lexus Navigator (het satelliet navigatiesysteem) verbeterd en er Dynamic Route Guidance (DRG) aan toegevoegd. Daarbij wordt gebruik gemaakt van een handsfree systeem dat samenwerkt met de mobiele telefoon en dat in werking wordt gezet via een display. Een SIM-kaart komt er niet aan te pas. RDG houdt de verkeersinformatie constant in de gaten via FM radiosignalen, zelfs als de navigatie- en audiosystemen zijn uitgeschakeld. RDG herkent vertragingen op vooraf ingestelde routes en kan de bestuurder daarop wijzen en adviseren om een alternatieve route te nemen.

Prijs

Wie nu de SC 430 koopt, krijgt voor de prijs die vanaf 1 maart al geldt (100.850 euro) zonder bijbetaling het nieuwe navigatiesysteem. In Nederland kiezen de meeste SC 430-kopers trouwens voor run-flatbanden, die voor 750 euro in de prijslijst staan.