Skoda heeft kort na het uitlekken van foto’s van de Fabia Combi besloten om zelf alle informatie over de nieuwe stationwagon openbaar te maken.

Dinsdag verschenen de eerste foto’s van de nieuwe Fabia Combi op internet. Dat was voor Skoda een reden om de oorspronkelijke publicatiedatum van 2 oktober overboord te gooien en alles dinsdag alvast openbaar te maken.

De inhoud is 530 liter. Als de achterbank platligt, is er 1.395 liter ruimte. Dat is aanzienlijk minder dan de 1.485 liter die de huidige Fabia Combi maximaal heeft.

Dat komt waarschijnlijk doordat de auto minder hoog is. De auto is 31 millimeter minder hoog. Het model is wel 10 millimeter langer en 90 millimeter breder dan het huidige model.

De laadlengte is 1,55 meter en de stahoogte onder de achterklep is 1,90 meter.  

Dubbele vloer

De bagageruimte heeft een dubbele vloer, waardoor de spullen op twee niveaus vervoerd kunnen worden. De tweede vloer kan ook schuin gezet worden of bovenop de ondervloer worden gelegd voor meer laadruimte.

Een flexibel bagagevak is optioneel. Dat geldt ook voor het glazen panoramadak, dat niet eerder op de Fabia Combi leverbaar was.  

Onder de motorkap biedt Skoda keuze uit drie benzinemotoren van 75 tot 110 pk en drie diesels, waarbij de vermogens uiteenlopen van 75 tot 105 pk.

Greenline

De zuinigste versie is de Greenline, die in de loop van 2015 verkrijgbaar is. Deze verbruikt gemiddeld 3,1 l/100 km (CO2-uitstoot 82 g/km) en daarmee is de auto goed voor 14 procent bijtelling. Een elektronisch sperdifferentieel (XDS+) is standaard op alle versies. 

De nieuwe Skoda Fabia Combi maakt z’n debuut deze week op de salon van Parijs en staat medio februari 2015 bij de Nederlandse dealers. De prijzen volgen later deze week.

Bekijk foto's van de Skoda Fabia in groot formaat