In Italië ontstond nogal wat weerstand toen Fiat-topman Sergio Marchionne voor het eerst in de geschiedenis het hoofdkantoor buiten het land vestigde. De regering heeft echter andere prioriteiten.

De Italiaanse premier Matteo Renzi heeft tijdens een persconferentie in Michigan gezegd dat de vestiging van de hoofdkantoren in Londen en Amsterdam niet een enorm groot probleem voor hem is.

Renzi ziet namelijk het positieve van de ontwikkelingen in: "Voor mij zijn de locaties van de juridische en financiële hoofdkwartieren niet zo belangrijk. Ik vindt de Italiaanse werkgelegenheid die door de plannen van Fiat Chrysler Automobiles wordt veiliggesteld belangrijker."

Door de overname van Chrysler is het concern uitgegroeid tot de zevende autofabrikant van de wereld. Tot het concern behoren onder meer Fiat, Lancia, Alfa Romeo, Dodge, Chrysler, Maserati en Ferrari.

Deze maand zal de top van het nieuwe concern bijeenkomen en de financiële situatie analyseren. Mogelijk zal Fiat Chrysler Automobiles besluiten tot een aandelenemissie om de ambitieuze toekomstplannen te financieren, meldt Automotive News.