De Cadillac ATS Coupe werd begin dit jaar al gepresenteerd in de Verenigde Staten. Nu zijn ook de Nederlandse prijzen bekend.

De ATS Coupe staat vanaf oktober bij importeur Nefkens in Amersfoort en heeft daar een vanafprijs van 53.961 euro. De coupé is het eerste productiemodel met het nieuwe Cadillac-embleem en wordt voorzien van een 2,0-liter viercilinder turbomotor. 

Net als in de sedan is deze goed voor 276 pk, maar op koppelgebied is de coupé breder. Met 400 Nm levert hij 14 procent meer trekkracht. Daardoor knalt de ATS Coupe in 5,8 tellen van 0 naar 100 km/h. De auto heeft adaptieve demping en Magnetic Ride Control om overhellen tegen te gaan. Aan de voorzijde heeft de Cadillac Brembo-remmen en de auto heeft lichtmetalen wielen met een diameter van 18 inch.

De ATS Coupe heeft het interieur van de sedan grotendeels overgenomen. Wel is het CUE-infotainmentsysteem verbeterd en verzorgt Bose het audiosysteem. Het instapmodel beschikt niet over navigatie. De prijzen voor de Luxury-, Performance- en Premium-pakketen zijn nog niet bekend. 

Bekijk foto's van de Cadillac ATS Coupe in groot formaat