Het gaat goed met Dacia als geheel, maar niet in alle segmenten. Daarom zal er waarschijnlijk een model uit het gamma worden geschrapt.

De Franse krant Les Echos meldt dat het gaat om de Logan MCV, de Dokker of de Lodgy. Een internationale woordvoerder van Dacia heeft deze berichten bevestigd tegenover de krant.

Deze drie specifieke modellen zitten volgens Automotive News in de gevarenzone, omdat de segmenten van vans en mpv's momenteel aan belang inboeten. In plaats daarvan gaan Europeanen in cross-overs rijden.

De verkopen van de Lodgy daalden in de eerste helft van 2014 bijvoorbeeld met 44 procent, waar de markt als geheel 'slechts' 9 procent daalde. De Dokker had ongeveer stabiele verkopen, de Logan MCV had juist een flinke verkoopimpuls door de introductie van een nieuwe generatie.

Met Dacia als geheel gaat het overigens uitstekend: de Europese verkopen stegen in de eerste acht maanden van 2014 met 30 procent naar 250.769 auto's. Dat kwam door succes van de Sandero, de Logan sedan en de Duster.

Het zijn niet alleen de aantallen die Dacia tot een succesvol lid van de Renault-familie maken: de winstmarge per auto is volgens analisten 9 procent, wat gelijk is aan de marges die premiummerken hebben. Overigens wil moederconcern Renault-Nissan dat cijfer niet bevestigen.

Bekijk foto's van de Dacia Lodgy in groot formaat