Honda heeft het doek van de Civic Sport getrokken, nog voor de fysieke onthulling volgende week in Parijs.

De Sport neemt veel stijlelementen over van de Type R Concept en laat zien wat de aankomende facelift van de Civic inhoudt.

De huidige generatie van de Civic hatchback is in Nederland inmiddels twee jaar verkrijgbaar, maar om de spanning erin te houden, komt Honda met de nieuwe Civic Sport.

De Sport is gebaseerd op de facelift die ook de soberder versies van de Civic en de Civic Tourer te wachten staat. Veel van de nieuwe stijlelementen zagen we eerder dit jaar ook al voorbijkomen op de Type R Concept.

Een nieuw stel koplampen, een gewijzigde voor- en achterbumper en led-achterlichten moeten de Civic met zijn tijd laten meegaan. Verder valt op dat het plaatwerk tussen de achterlichten nu in het zwart is uitgevoerd, in plaats van in de carrosseriekleur.

Honda Connect

Honda meldt dat het interieur ook een opfrisbeurt krijgt, met nieuwe stiksels, verchroomde deurhandels, nieuwe dorpels en een in metallic zwart afgewerkte middenconsole.

Daarnaast krijgt de gefacelifte Civic het nieuwe entertainmentsysteem van Honda, 'Honda Connect’, waarmee de bestuurder toegang heeft tot een navigatiesysteem, bluetooth, internet en een achteruitrijcamera. Het systeem draait op Android 4.0.4. en wordt bestuurd middels een 7-inch beeldscherm.

De Civic Sport wordt leverbaar met de 120 pk sterke 1,6-literdiesel en de 140 pk sterke 1,8-liter benzinemotor, die ook de huidige Civic Sport al van kracht voorzien. De gefacelifte Civic en de Civic Sport zullen in de eerste helft van 2015 bij de dealer staan. 

Bekijk 8 foto's in groot formaat