Renault roept vanwege mogelijke technische problemen met de remsystemen wereldwijd bijna een half miljoen auto's terug naar de garage. Het gaat om de modellen Clio IV en Kangoo 2.

Circa 400.000 Clio IV's en bijna 64.000Kangoo's hebben mogelijke problemen met de remmen en het antiblokkeersysteem, aldus Renault.

Volgens de woordvoerster van Renault Nederland gaat het om een zogenaamde 'preventieve kwaliteitscontrole'. Wereldwijd betreft het 402.000 Clio's die zijn gebouwd tussen augustus 2012 en april 2014 en 63.915 Kangoo's die tussen september 2012 en maart 2013 de fabriek verlieten. De Nederlandse aantallen zijn respectievelijk 12.470 en 1.243.

Bij de Clio worden de voorste remslangen gecontroleerd, die zouden beschadigd kunnen zijn. Ook de achterremmen worden geïnspecteerd, hier zouden de zuigers van de remcilinders vrij kunnen komen. Indien nodig worden de borgringen van de remtrommels vervangen.

Bij de Kangoo kan het voorkomen dat de remleiding niet goed op de ABS-unit is aangesloten, in de werkplaats wordt de montage gecontroleerd. Alle betrokken Renault-eigenaren hebben bericht gekregen over de terugroepactie, eventuele reparaties worden kostenloos uitgevoerd. 

Bekijk foto's van de Renault Clio in groot formaat