In augustus werden de eerste afbeeldingen van de compleet nieuwe Kia Sorento gepresenteerd. Vrijdag werd er ook aanvullende informatie bekendgemaakt. 

Met een lengte van 4,78 m is hij 9,5 centimeter langer dan z'n voorganger en ook in de breedte groeit de Sorento iets, met 5 mm tot 1,89 m. De wielbasis groeit met 8 centimeter.

De daklijn ligt met 1,69 meter iets minder hoog dan bij z'n voorganger. De 'tiger nose'-grille keert natuurlijk weer terug, al staat hij op deze nieuwe Koreaan iets meer rechtop.

Uiteraard is ook het interieur gemoderniseerd. Het geheel ziet er lekker ruimtelijk uit en Kia belooft dat er veel gebruik is gemaakt van zachte materialen en leer. Centraal op het dashboard vinden we Kia's nieuwste multimediasysteem, dat Human-Machine Interface (HMI) is gedoopt.

Binnenruimte

Z'n toegenomen buitenmaten hebben natuurlijk ook invloed op de binnenruimte. De beenruimte neemt toe en de laadvloer is 8,7 centimeter langer. Wie de derde zitrij neerklapt, beschikt over 605 liter bagageruimte. In het uitgaande model was dat nog 515 liter.

De zevenzitter beschikt uiteraard over de nodige technische snufjes. Around View Monitor houdt middels vier camera's de ruimte rondom de Sorento in de gaten en Smart Power Tailgate is een systeem dat de achterklep automatisch opent wanneer de sleutel zich dicht bij de bagageruimte bevindt.

Verder belooft Kia dat de carrosserie van de nieuweling bijna 18 procent stijver is dan die van het huidige model, en dat het aantal decibels dat het interieur binnendringt aanzienlijk is afgenomen dankzij betere isolatie. 

Onder de kap is de van zijn voorganger bekende 2,2-liter CRDi-dieselmotor te zien. Ongetwijfeld keert ook de 2,4-liter GDI-benzinemotor terug.

Op 2 oktober zal de nieuwe Kia Sorento z'n Europese debuut maken op de autosalon van Parijs. In februari 2015 moet hij bij de Nederlandse dealers staan.

Bekijk foto's van de Kia Sorento in groot formaat