Daihatsu heef de Mira Cocoa namelijk aan een facelift onderworpen.

De Mira Cocoa is het eindproduct van een rij retromodellen.

In 1999 presenteerde Daihatsu de eerste Mira Gino (foto 12), een retroversie van de Cuore, in Japan Mira geheten, die de consument op zoek naar een verzorgde, leuk aangeklede A-segmenter aan zich moest binden.

In 2004 kwam generatie twee om de hoek kijken, een auto die ook naar Europa werd gehaald en bij ons als Trevis werd verkocht (foto 13). In 2009 ging het model uit productie, maar nog tot 2011 konden er bij Daihatsu-dealers nieuwe exemplaren uit voorraad worden besteld.

Na 2009 werd hij opgevolgd door de Mira Cocoa (foto 14 en 15), een vooral op de vrouwelijke consument gerichte versie, gebaseerd op de toen nieuwe Cuore/Mira.

Japanse traditie

Inmiddels is ook de Mira Cocoa ongeveer vijf jaar oud, en een subtiele facelift moet het wagentje weer helemaal bijtijds maken maken. De Cocoa krijgt een nieuwe grille, aangescherpte verlichting en nieuwe koelopeningen onder in het voorbumpertje. Aan de achterzijde komen we eveneens nieuwe lichten.

De Cocoa is geheel volgens Japanse traditie behoorlijk te personaliseren door middel van aparte kleuren en bijzondere kleurencombinaties, stickers enzovoort.

De Cocoa is zowel met voor- als vierwielaandrijving leverbaar. Schakelen gaat in alle gevallen met een CVT-transmissie en onder de kap ligt een 659 cc grote driecilindermotor. Voor 780 kg is ook niet veel meer vermogen nodig. 

Bekijk foto's van de Daihatsu Mira in groot formaat