De Range Rover Sport SVR vestigde in de eerste instantie vooral de aandacht op zich door met camouflage een snelle rondetijd op de fameuze Nordschleife neer te zetten. Maandag heeft het merk de auto volledig onthuld en de details vrijgegeven.

Het grootste wapenfeit is al bekend: de Range Rover Sport SVR is in staat om in 8:14 minuten de Nordschleife te ronden. Daarmee is de auto de snelste productie-SUV ooit in 'de groene hel', zoals het circuit door raceliefhebbers wordt genoemd.

Onder de kap ligt een 5,0-liter V8 met supercharger. Het vermogen is 550 pk. De sprint van 0 naar 60 mijl per uur (96 km/h) kost door de extra pk's slechts 4,5 seconden. De topsnelheid is begrensd op 260 km/h.

De aanpassingen aan de SVR omvatten verder onder meer een actief uitlaatsysteem, een nieuwe grille, 22-inch wielen met ContiSport Contact 5 banden, extra koelopeningen op de auto en een nieuw sportinterieur. De kleur Estoril Blue is er exclusief voor deze versie.

De Range Rover Sport SVR is de eerste creatie van Land Rover Special Vehicle Operations, een divisie die -zoals de naam al aangeeft- zich gaat richten op het ontwikkelen van speciale Land Rovers. Deze snelste Range Rover ooit zal debuteren op het Pebble Beach Concours d'Elegance, dat volgend weekend plaatsvindt.

Bestellen kan in Engeland vanaf oktober. De levering start in het thuisland in het eerste kwartaal van 2015.

Bekijk foto's van de Land Rover Range Rover Sport in groot formaat