PSA Peugeot-Citroën ontkent donderdag in gesprek te zijn met de Indiase fabrikant Mahindra & Mahindra, iets wat door de krant Times of India werd beweerd.

Afgelopen dinsdag publiceerde The Times of India een artikel waarin werd geschreven dat de Indiase gigant Mahindra & Mahindra een strategische overeenkomst met PSA wil gaan sluiten. Het zou naast forse investeringen gaan om het delen van technologie en productiefaciliteiten. Hierbij haalde de krant anonieme bronnen aan. Een afvaardiging van Mahindra zou zelfs al een bezoek aan Frankrijk hebben gebracht.

PSA ontkent nu dat dergelijke gesprekken hebben plaatsgevonden tussen de twee autofabrikanten. Een woordvoerster van PSA licht toe: “Natuurlijk is de Indiase markt voor ons belangrijk met het oog op de toekomst, maar op dit moment zijn we met niemand in gesprek over een snelle terugkeer naar India. Herstel van ons eigen concern heeft op dit moment prioriteit.”

Met ‘een terugkeer naar India’ wordt gerefereerd aan het terugtrekken van PSA van de Indiase markt in 1997. Daarna zijn nog enkele weinig succesvolle pogingen gedaan om terug te keren. PSA heeft zijn zaakjes inmiddels weer redelijk op orde; voor het eerst in drie jaar werd er weer winst gemaakt.