Fiat heeft woensdag de details van de gefacelifte Punto Evo bekendgemaakt. Tegelijkertijd weten we nu ook de status van de auto voor de Europese markt.

Het front van de vernieuwde Punto Evo komt overeen met dat van de Avventura cross-over, die in februari in Delhi debuteerde. We zien andere bumpers, een nieuwe motorkap en andere koplampen.

De auto komt beschikbaar met twee benzinemotoren en twee diesels. De basismotor is een 1,2-liter zestienklepper met 68 pk, het sterkste benzineblok is een 1,4-liter viercilinder met 90 pk. Voor de dieselliefhebbers is er de 1,3-liter Multijet met 76 pk. De topversie heeft een 93 pk sterke turbodiesel onder de kap.

AutoWeek heeft via de Fiat-importeur duidelijkheid gekregen over de status van deze gefacelifte Punto Evo voor Nederland: "Deze auto komt niet naar ons land. Dat wil echter niet zeggen dat de Punto die in Nederland te koop is geen opvolger krijgt."

De woordvoerder doelt daarmee waarschijnlijk op de 500 Plus, een vijfdeurs B-segmenter die volgens de geruchtenmolen de Punto indirect gaat vervangen. Fiat zal deze auto volgens de laatste berichten hoger in de markt zetten. De productie vindt mogelijk in Polen plaats.

Bekijk foto's van de Fiat Punto in groot formaat