Porsche is het laatste testwerk voor de Porsche 911 GT3 RS aan het afronden. Daaruit blijkt dat de puristische 911 toch geen turbo krijgt.

Er waren lange tijd geruchten over turbokracht voor de 911 GT3 RS, maar Porsche lijkt de media toch op het verkeerde been te hebben gezet. In diverse video's is namelijk het geluid van een atmosferisch blok (dus een turboloze motor) te horen.

De 3,8-liter boxer uit de reguliere GT3 lijkt een heel logische kandidaat. Dat blok levert hierin 475 pk, in de RS zou dat kunnen uitkomen op zo'n 500 pk.

Handbak niet waarschijnlijk

Het ontbreken van de optie van een handbak heeft bij de GT3 tot kritiek geleid, en het zou kunnen dat Porsche die optie bij de RS wel gaat aanbieden. In de video's is echter duidelijk het schakelgedrag van een automaat te horen en AutoWeek gaat er vooralsnog vanuit dat deze 911 ook de supersnelle PDK-transmissie krijgt en een handbak moet ontberen.

De GT3 RS wordt de meest puristische auto uit het 911-gamma met heftiger spoilerwerk en een lager gewicht. Waarschijnlijk wordt deze 911 ook nog iets harder afgesteld dan de reguliere GT3.

We verwachten het debuut van de 911 GT3 RS in het najaar. Dat zou op de autosalon van Parijs kunnen zijn, maar ook op de LA Auto Show in november.

Bekijk foto's van de Porsche 911 in groot formaat