BMW sluit niet uit dat de volgende generatie van de 1-serie voorwielaandrijving krijgt.

Stefan Karch, product manager van de 2-serie Active Tourer, vertelt AutoWeek: "We hebben nog geen besluit genomen over het platform van de volgende generatie van de 1-serie. Ik sluit echter niet uit dat die auto hetzelfde platform gaat gebruiken als de 2-serie Active Tourer en dat de 1-serie dus voorwielaandrijving krijgt."

De BMW 2-serie Active Tourer deelt z'n platform met de nieuwe Mini. Door het delen van deze techniek met nog meer modellen kunnen de winstmarges per verkochte auto omhoog, iets wat hoog op de wensenlijst van de aandeelhouders staat.

Insiders bij BMW melden dat de volgende generatie van de X1 sowieso een voorwielaandrijver wordt, met vierwielaandrijving als standaardvoorziening voor de duurdere modellen.

 

'Geen kannibalisatie of imagoschade'

Ook ging Karch nog in op de vraag waarom BMW nu precies met een 2-serie komt. "We constateerden dat het vooral de compacte klasse is die de komende jaren gaat groeien. We hadden nog geen enkele MPV-achtige als de 2-serie Active Tourer en wilden niet de boot missen en zo'n groeisegment braak laten liggen."

Hij vervolgt: "De 2-serie Active Tourer is echt een ander soort auto dan onze andere modellen en we zijn dus niet bang voor kannibalisatie. Ook hebben we de stellige overtuiging dat de introductie van een voorwielaangedreven auto ons geen imagoschade oplevert; veel van de kopers in dit segment weten niet eens welke wielen van hun auto aangedreven worden, dus zullen ze achterwielaandrijving niet missen."

Bekijk foto's van de vernieuwde BMW 1-serie, X1 en 2-serie Active Tourer in groot formaat