Een stuk Formule 1-erfgoed is in goede handen terechtgekomen: Porsche heeft het Zuid-Afrikaanse circuit van Kyalami gekocht.

Pistonheads meldt dat Porsche zo'n 205 miljoen rand (14,5 miljoen euro) heeft neergeteld voor het circuit van Kyalami en de omliggende complexen. Toby Venter, CEO van Porsche Zuid-Afrika, bracht het winnende bod uit.

Porsche heeft aangegeven het circuit open te willen houden voor de racerij, maar er ook testwerk voor bestaande en toekomstige modellen te willen verrichten.

Op het circuit van Kyalami hebben veel Formule 1-races plaatsgevonden. Het circuit was van 1967 tot 1985 en in 1992 en 1993 het toneel van de Grand Prix van Zuid-Afrika.

Porsche heeft al meerdere bekende testlocaties in bezit. Het hogesnelheidscircuit van het Italiaanse Nardo is bijvoorbeeld ook eigendom van het merk uit Zuffenhausen.

Kyalami is overigens niet het enige F1-circuit in handen van een autofabrikant. Het Suzuka-circuit, waar nog steeds de Grand Prix van Japan wordt verreden, is eigendom van Honda.