Het Nederlandse sportautomerk Saker wil de vleugels uitslaan naar het buitenland. Om door te kunnen groeien is de fabrikant uit Etten-Leur op zoek naar investeerders.

Saker is sinds 2002 actief als raceautofabrikant en heeft sindsdien ruim 100 auto's gebouwd, die je niet alleen op Nederlandse circuits terugvindt maar ook op banen buiten de landsgrenzen. De auto's van de Nederlandse fabrikant zijn in 15 landen verkocht, er zijn al een aantal dealers in het buitenland en het bedrijf wil nu een volgende stap maken.

Eigenaar Laurens Meijer: “De timing lijkt ons uitstekend. Wij zijn er klaar voor, investeerders durven langzaam weer vooruit te kijken en de zogenaamde ‘sportscar leisure market’ waar wij ons in bevinden toont ook de eerste tekenen van herstel. Een perfect moment om onze auto’s wereldwijd te gaan vermarkten en ons klaar te maken voor de toekomst.”

Saker maakt gebruik van Subaru-motoren en bouwt op dit moment vier verschillende modellen - de RapX, Sniper, GT en Sprint - voor circuitgebruik, aan een vijfde wordt momenteel gewerkt. Deze moet volgens z'n scheppers kunnen concurreren met de snelste Porsches en Ferrari's. 

Bekijk 3 foto's in groot formaat