Smart heeft de ForFour nieuw leven ingeblazen. Tegelijk met de nieuwe ForTwo is hij onthuld. 

De ForFour heeft vier portieren en vier zitplaatsen. Verder heeft de auto net als de ForTwo een Tridion-veiligheidskooi.

Technisch is hij identiek aan de nieuwe ForTwo. Met een lengte van 3,49 meter is hij wel 80 centimeter langer om plek te kunnen bieden aan vier personen. 

Ten opzichte van de ForTwo heeft hij niet alleen twee portieren extra, hij beschikt ook over een ‘hele’ achterklep. Hij heeft een wielbasis van 2,94 meter.

Zijwindassistent

Smart bedacht een zijwindassistent, waarbij windvlagen van opzij worden opgevangen door de elektronica. Dankzij ESP-sensoren die remingrepen uitvoeren wordt de ForFour weer stabiel bij een stevige bries die op de zijkant inbeukt. Een rijbaanassistent en een afstandsysteem zijn optioneel.

De ForFour heeft een breedte van 1,66 meter, net zo breed dus als de ForTwo. De hoogte is met 1,55 meter ook gelijk. Met de achterstoelen omhoog is er een bagageruimte van 185 liter, wat kan oplopen tot 730 wanneer de achterbank plat is.

De draaicirkel tussen stoepranden is 8,65 meter.

Motorisch is er keus uit twee opties: een driecilinder motor zonder en een met turbo. De eerste levert 71 pk, de tweede 90. Kopers kunnen kiezen uit een handgeschakelde versnellingsbak met vijf versnellingen of een automaat met dubbele koppeling met zes verzetten.

Uitrustingsniveaus

Er zijn drie uitrustingsniveaus: passion, prime en proxy. De basisversie heeft al led-dagrijverlichting, centrale deurvergrendeling met afstandsbediening, een lichtsignaal bij afsluiten, cruise control met variabele snelheidsbegrenzing maar bijvoorbeeld ook een boordcomputer en elektrische ruitbediening.

Zowel de bodypanels als de grille zijn in verschillende kleuren te verkrijgen.

Standaard  heeft elke nieuwe Smart een bestuurdersairbag, een kneebag en een airbag voor de voorpassagier. Sidebags zorgen voor bescherming bij een zijdelingse aanrijding.

De ForFour maakt op 18 juli al zijn Nederlandse debuut, hij staat dan samen met de nieuwe ForTwo bij een beachvolley-evenement in Scheveningen.

Gegevens over prijzen en start van de levering volgen later.

Bekijk foto's van de Smart Forfour in groot formaat