Johan de Nysschen heeft besloten zijn functie als topman van Infiniti neer te leggen.

Dat meldt Automotive News. Volgens Andy Palmer, Vice President van moedermerk Nissan, heeft De Nysschen zijn functie eerder deze week neergelegd 'om privéredenen'. Infiniti zetelt in Hong Kong en de familie van de vertrekkende Infiniti-CEO woont nog in de Verenigde Staten.

De ex-topman gaat het echter niet rustig aan doen om die redenen, want hij heeft meteen z'n zinnen op een nieuwe baan gezet: volgens anonieme bronnen binnen General Motors wil dat concern De Nysschen een hoge functie bij Cadillac geven.

De Nysschen vertrekt al na twee jaar bij Infiniti. Het vertrek komt op een ongunstig moment: het merk begint net op stoom te komen met wereldwijd stijgende verkopen en dan zijn veel wijzigingen in het management onwenselijk.

In zijn twee jaar bij Infiniti heeft De Nysschen diverse belangrijke besluiten genomen die de groei van het merk hebben bespoedigd. Zo heeft hij het project van een elektrische Infiniti LE in de ijskast gezet, omdat hij het relatief kleine ontwikkelingsbudget (vergeleken met de andere premiummerken) liever in wilde zetten voor projecten die een grotere stijging van de mondiale verkopen zouden realiseren.

Ook heef De Nysschen de Nissan-top ervan overtuigd dat de ambities voor Infiniti wel realistisch moesten zijn. In de eerste instantie wilde concern-topman Carlos Ghosn in 2017 al 500.000 Infiniti's verkopen, inmiddels is die datum verschoven naar 2020.

Bekijk 2 foto's in groot formaat