In 2012 presenteerde Volkswagen de Polo BlueGT, de auto die destijds het gat tussen de 1.2 TSI en de GTI moest opvullen. De auto is nu vernieuwd en de prijzen zijn bekend.

Eind januari zagen we hoe Volkswagen de Polo naar de schoonheidssalon stuurde voor een kleine verjongingskuur. Her en der een ander lijntje, maar vooral vanbinnen en onder de kap vonden er veranderingen plaats. Nu weten we ook in hoeverre de BlueGT is aangepakt.

Net als bij z'n gefacelifte broertjes is er vooral op technisch vlak gesleuteld aan de BlueGT. Het vermogen van de 1,4-liter TSI stijgt van 140 naar 150 pk. Daarmee brengt Volkswagen de BlueGT weer bijna net zo dicht bij de GTI als voor de facelift. Die laatste kreeg er bij de facelift namelijk 12 pk bij. Het verbruik blijft onveranderd; de BlueGT verbruikt dus opnieuw 4,7 l/100 km (108 gram CO2/km), wat natuurlijk betekent dat de auto goed is voor 20% bijtelling.

Een sprintje naar de 100 km/h is in 7,8 seconden achter de rug, en daarmee is hij eentiende sneller dan voorheen. De topsnelheid ligt met 220 km/h nu 10 km/h hoger. De vernieuwde GT kent een vanafprijs van € 23.590 en is nu te bestellen.

Bekijk foto's van de Volkswagen Polo in groot formaat