Opel heeft woensdag de gloednieuwe Corsa onthuld.

De Corsa is niet een compleet nieuwe auto, maar Opel heeft de auto wel op diverse essentiële punten grondig verbeterd. Het chassis is bijvoorbeeld nieuw en ook diverse aandrijflijnen zijn opgewaardeerd. 

De nieuwe driecilinder neemt bij de motoriseringen een belangrijke plek in. De 1,0-liter benzinemotor is beschikbaar met vermogens van 90 en 115 pk. De importeur meldt ons dat er bij de introductie nog geen benzinemotor met minder vermogen bij ons beschikbaar is.

Verder monteert Opel z'n nieuwe generatie versnellingsbakken. Deze zorgen voor een lager verbruik en bovendien schakelen ze volgens het Duitse merk prettiger.

Het interieur van de Corsa is flink opgewaardeerd. Het infotainment -compleet met apps en Smartphoneondersteuning- is van de nieuwe generatie. Ook zijn er diverse hulp- en veiligheidssystemen die voorheen voorbehouden waren aan hogere segmenten. Denk aan het Opel Eye, de parkeerhulp Advanced Park Assist en een Rear View Camera.

De nieuwe generatie van de Corsa debuteert eind dit jaar op de Autosalon van Parijs, die in oktober plaatsvindt. Nog voor het einde van het jaar moet de auto bij de dealers staan.

Lees meer over de nieuwe Opel Corsa en bekijk foto's van de auto in groot formaat