Volkswagen investeert fors in China: het concern gaat er binnenkort twee nieuwe fabrieken openen.

De CEO van Volkswagen China, Jochem Heizmann, en Xu Jianyi, de topman van het Chinese FAW, sloten vandaag de overeenkomst die garant staat voor de bouw van de twee nieuwe fabrieken. Dat deden ze in het bijzijn van de Duitse bondskanselier Angela Merkel en de Chinese premier Li Keqiang.

De twee nieuwe fabrieken verrijzen in Qingdao en Tianjin. Met de bouw van de productiefaciliteiten is een investering van ongeveer twee miljard euro gemoeid. 

Volkswagen en FAW zeggen voor de beide locaties bij de oostkust van China te hebben gekozen vanwege de aanwezige infrastructuur en het kennisniveau in de regio's.

FAW, eigendom van de Chinese overheid, is een fabrikant waarmee Volkswagen een joint-venture heeft om de Chinese markt zonder handelsbarrières te kunnen bespelen. Het is niet de enige Chinese joint-venture: Volkswagen werkt ook samen met SAIC.

China is inmiddels de belangrijkste markt voor Volkswagen. Het merk verkocht in de periode tot en met mei 1,51 miljoen auto's in het Aziatische land, een stijging van 17,7 procent ten opzichte van diezelfde maanden in 2013.

Bekijk 3 foto's in groot formaat