Tijdens een presentatie van Mazda in Barcelona heeft het Japanse merk aangekondigd dat er in de periode tot en met 2016 drie nieuwe modellen komen. De nieuwe MX-5 maakt begin september al z'n opwachting.

Wat Mazda precies in petto heeft, is voorlopig nog onbekend. Of beter gezegd: onder het doek. Op een slide die tijdens de presentatie voorbij kwam, stonden de drie nieuwe modellen namelijk onder een rood doek. Aan de linkerkant de concept-car voor de nieuwe Mazda 2, die later dit jaar in Parijs z'n officiële debuut beleeft.

De afgelopen tijd staken er verhalen de kop over een opvolger van de RX-8 en een compacte cross-over op basis van eerdergenoemde 2. Wat het derde nieuwe model is, blijft voorlopig nog een vraagteken.

Dan is er nog de nieuwe MX-5. De media dachten eerder dat de roadster - die in samenwerking met Fiat en Alfa Romeo is ontwikkeld - pas eind dit jaar zou worden onthuld, maar dat gaat al op 3 en 4 september gebeuren tijdens speciale evenementen die gelijktijdig worden gehouden in Barcelona, Japan en de VS.       

Bekijk 2 foto's in groot formaat