Rijden met een hybride- of elektrische auto wint nog steeds aan populariteit. 

Dat blijkt uit Het Nationale Automobilisten Onderzoek. Een kwart van de deelnemers aan het onderzoek overweegt de overstap te maken naar de alternatieve aandrijvingen. Het merendeel geeft aan dat het milieu de grootste motivatie is.

Jaarlijks wordt door mediabedrijf YPCA het Nationaal Automobilisten Onderzoek uitgevoerd. Dit jaar werden 759 automobilisten ondervraagt, waarvan 4 procent momenteel al hybride of elektrisch rijdt.

Van de overige mensen geeft een kwart aan hybride of elektrisch rijden te overwegen. Dat is een stijging van 33 procent ten opzichte van de onderzoeksresultaten van vorig jaar. Naast het milieu worden ook de gebruikskosten genoemd als motivatie; de helft geeft de kosten als motivatie op. 45 procent vindt duurzaamheid een belangrijk pluspunt.

De mensen die het elektrisch rijden niet willen overwegen, geven vooral aan dat de aanschafkosten hen tegenhouden. Maar liefst 66 procent vertrouwt nog niet in het aantal oplaadpunten. Een kwart van de sceptici geeft de beperkte actieradius als reden om bij conventionele aandrijving te blijven.

Bekijk 2 foto's in groot formaat | Elektrische revolutie op het asfalt