Het motorgamma van de nieuwe generatie Chevrolet Camaro zal, net als bij zijn rivaal Ford Mustang, waarschijnlijk met een viercilinder beginnen.

De Ford Mustang beet het spits af door als eerste moderne muscle car een stap terug te doen en geen zes- maar een viercilindermotor als instapkrachtbron aan te bieden. Nu volgt waarschijnlijk de Camaro. Dat blijkt uit berichtgeving van Automobile Magazine. 

Naar verluidt, heeft Chevrolet z'n oog laten vallen op de 2,0-liter turbomotor uit de Cadillac CTS en ATS. Die motor produceert ruim 275 pk en heeft een koppel van 400 Nm. Dat is nog wel zo’n 30 pk minder dan de 2,3-liter EcoBoost-viercilinder in de Mustang heeft, maar waarschijnlijk zal het blok niet ongewijzigd van de CTS en ATS zijn weg naar de Camaro vinden.

De nieuwe generatie van de Camaro wordt in 2016 verwacht. Hoe deze eruit zal zien, is nog onbekend, maar het gerucht gaat dat Chevrolet het ontwerp wil baseren op de Camaro uit de vroege jaren 70. Dat kan wel eens een behoorlijke verandering zijn ten opzichte van de huidige generatie.

Bekijk foto's van de Chevrolet Camaro in groot formaat