Ford heeft meer vermogen uit het 1,0-Ecoboost-blok weten te krijgen; met 140 pk zorgt de krachtigste versie van de driepitter nu voor 15 pk meer dan voorheen.

Voorlopig hangt Ford dit blok alleen in de Fiesta Red en Black Editions, die de Metal-uitvoering opvolgen.

Het zijn twee aparte uitvoeringen van de Fiesta, en ze lijken vooral bedoeld voor mensen die de Fiesta ST net iets te heftig vinden met zijn 182 pk. De Red Edition is uiteraard rood. Een zwart dak zorgt voor het nodige contrast en bij de Black Edition spuit Ford juist het dak rood en de rest zwart.

Dikkere bumpers voor en achter, sideskirts en een dakspoiler zijn gelakt in rood of zwart. Qua wielen houdt Ford het vrij bescheiden. Je kunt kiezen uit 16 of 17 inch. Wel zijn ze altijd zwart, of je nu de Red Edition of de Black Edition neemt. 

Vanbinnen zorgen een zwarte middenconsole en dito deurhendels, een zwart leren sportstuur en een versnellingspookhoes met rood stiksel voor een bijzonder sfeertje. Dat doen ook de zwarte vloermatten met rood stiksel en houtskoolzwarte stoelen.

Snelheid

Met de 140 pk sterke 1,0-liter Ecoboost-motor sprinten de Red en de Black Edition in 9,0 seconden van 0 naar 100 km/h. Ze hebben een topsnelheid van 201 km/h.

Met een brandstofverbruik van 4,5 l/100 km en een CO2-uitstoot van 104 gram per kilometer  zal de wagenparkbeheerder niet snel protesteren wanneer je deze Fiesta als leaseauto wilt.

Technisch zijn er nog meer aanpassingen voor de Red en Black Editions. Ze doen het met een vijfversnellingsbak met gewijzigde overbrengingsverhoudingen, een sportiever afgestelde ophanging, aangepaste schokdempers en vering en een stijvere achteras. Ook de besturing werd onder handen genomen.

Later dit jaar komen de speciale Fiesta's naar Nederland en krijgen we de prijzen te horen.

Bekijk foto's van de Ford Fiesta in groot formaat