Renault is begonnen met het testen van de nieuwe Espace.

Onze spionagefotograaf trof het prototype in de Oostenrijkse bergen aan. Het lukte hem niet om het interieur volledig op de foto te krijgen, maar in ieder geval weten we nu hoe het portier er aan de binnenkant uitziet.

Renault wil de Espace-opvolger meer als cross-over presenteren en de auto staat vrij hoog boven het asfalt. Mogelijk komt er dus een versie met vierwielaandrijving beschikbaar.

Op de IAA lichtte Renault al een forse tip van de Espace-sluier op met de Initiale Paris Concept. Die blikte niet alleen vooruit op het design van de Espace, de concept gold ook als Renaults introductie van het Initiale Paris-label. Dat wordt Renaults premiumlabel, vergelijkbaar met Vignale van Ford.

De Initiale Paris Concept is maar liefst 250 kg lichter dan een Espace en we verwachten bij de productieversie ook een forse gewichtsreductie. Daar dragen ook lichtere motoren aan bij; de concept-car had bijvoorbeeld een relatief kleine 1.6 dCi 130 turbodiesel onder de kap.

Het showdebuut van de Espace-opvolger vindt plaats op de Autosalon van Parijs in het najaar. Rond de jaarwisseling moet de auto dan bij de dealers verschijnen.

Bekijk spionagefoto's van de Renault Espace in groot formaat