Toyota roept in Nederland bijna 17.000 auto’s terug vanwege een mogelijk probleem met de passagiersairbag. Vorig jaar was er voor deze auto’s ook al een terugroepactie voor hetzelfde onderdeel.

Toyota riep vorig jaar april ruim 24.000 auto’s terug vanwege een potentieel probleem met de passagiersairbag. Er werden toen airbag-ontstekingen vervangen van een specifiek serienummer. Nu is gebleken dat de lijst van serienummers, die de toeleverancier had doorgegeven, niet correct was.

Bij bijna 17.000 van de oorspronkelijke 24.000 auto’s moet nu gecheckt worden of de airbags wel van de juiste airbag-ontstekingen zijn voorzien. Zo niet, dan worden de ontstekingen alsnog vervangen door de juiste. De modellen waarvoor deze terugroepactie van toepassing is, zijn tussen november 2000 en maart 2004 geproduceerd. Het gaat om de Yaris, Corolla, Avensis, Picnic en Camry uit die periode.

In Japan kampt Toyota met een soortgelijk probleem. Daar worden 650.000 auto’s teruggeroepen vanwege potentiële airbag-issues. Toeleverancier Takata levert airbags aan Toyota, Honda en Nissan. Vorig jaar moesten de drie fabrikanten samen nog ruim drie miljoen auto’s terugroepen voor inspectie. 

Bekijk 5 foto's in groot formaat